Gasztronómia

2024.10.17

Eléggé tartottam attól, hogy milyen ételek várnak rám itt Balin. Főleg attól, hogy úgy tudtam, mindent is csípősen esznek az indonéz emberek. Aki ismer, tudja, hogy nem tudom elviselni a csípős ételeket, képes vagyok a földön fetrengeni attól az erősségtől, amit talán mások nem is éreznek. Ez is valami olyan, amit apukámtól örökölhettem, mert anyukám számomra érthetetlen módon örömmel fogyasztja a legcsípősebb ételeket is. De mindenki nyugodjon meg, itt a bázison figyelnek az ilyen nyápic európaiakra is, és mindig külön lehet salsa szószt tenni a finomságokra. Van viszont egy dolog, amivel meg kellett barátkoznom: itt az emberek minden étkezéskor rizst esznek. Képesek a tésztát és a lasagnát is rizzsel enni. Szóval igen, csak várom a pillanatot, amikor otthon végre ehetek egy jó krumplipürét rántott hússal. De nem panaszkodom, remek szakácsunk van, és sok-sok tradicionális balinéz ételt kóstolhatunk meg. Persze hétvégente, amikor nem kapunk ételt, inkább a jól megszokott finomságokat fogyasztom. De összességében nagyon élvezem az indonéz konyhát. Az ebédet és a vacsorát mindig közösen fogyasztjuk el, én pedig tanulom, hogy lehet lassan, egymásra figyelve, megélve a pillanatot, nem csak villámtempóban, ahogyan én szoktam. Azért a kedvencem továbbra is a pisang goreng (sült banán), amit azóta megkóstoltam krémsajttal is, és így még finomabb.

Zoltán Bettina
Minden jog fenntartva 2024
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el